Klassinen kiinalainen akupunktio

Kiinalainen lääketiede on maailman vanhimpia yhä harjoitettavia lääketieteitä. Varovaisestikin arvioiden sillä on ikää n. 3000-3500 vuotta. Varhaisimmat jäljet johtavat Intian lääkinnälliseen hoitoperinteeseen, jossa neulaterapiaa käytettiin jo 7000 vuotta sitten.
Kiinalainen lääketiede korostaa terveyden säilyttämistä ja sairauden ennaltaehkäisyä. Se keskittyy analysoimaan ihmisessä tapahtuvia muutoksia, usein jo ennen näkyviä merkkejä varsinaisesta sairaudesta. Jos hoitoideologiaa verrataan länsimaiseen lääketieteeseen, on ero selkeä. Lännessä lääketieteen tehtävänä on tunnistaa ja eliminoida sairaus kemiallisten lääkeaineiden tai kirurgian avulla. Kiinalaisessa hoitoperinteessä tarkkailun kohteena on kehossa epätasapainoisia toimintoja aiheuttavat muutokset, jotka ilmenevät oireina, häiriötiloina ja sairauksina. Muutosviestit on luettavissa mm. pulssista, kasvoista, kielestä, mielentiloista ja esim. analysoimalla kiputiloja. Kun kehon tasapaino palautetaan, ihmisen on mahdollista tasapainottua ja tervehtyä.
Kiinalaisen lääketieteen etu on kokonaisvaltainen ihmiskäsitys: ”Terveys on tasapainoa – sairaus poikkeus tasapainosta”. Tasapaino saavutetaan, kun elämänvoima(Qi), Veri ja Nesteet kulkevat vakaasti, vahvasti ja esteettä kehossa. Akupuntion parantava voima on virtauksien saattamisessa tasapainoiseen liikkeeseen kaikkialla elimistössä.


Akupunktiolla voidaan hoitaa muun muassa:
• stressiä, kiukkua, uniongelmia, väsymystä, hermoston ylitilaa
• masennusta, ahdistusta, mielialojen vaihtelua, haluttomuutta, alakuloa, energiavajetta ja puhdittomuutta
• allergiaa, astmaa, ihottumia ja oiva tukihoito maksan puhdistuksessa
• lihaskipuja, luusto- ja nivelvaivoja
• heikkoa vastustuskykyä, vilustumisen ensioireita
• korkeaa verenpainetta, huimausta
• tulehduskipuja, reumaattisia oireita
• ruokahaluttomuutta, imeytymishäiriöitä, närästystä, turvotusta, ummetusta, ripulia, poskiontelotulehduksia
• PMS-oireita, kuukautishäiriöitä, vaihdevuosivaivoja ym.muita gynegologisia vaivoja esim. vaikeuksia hedelmöittyä
• iskiaskipua ja muita hermokipuja, arpien tunnottomuutta
• halvausten jälkeisiä tiloja

Kosmeettinen akupunktio – kauneudenhoitoa kiinalaisittain
Saat meillä myös kauneusakupunktiota kasvojen iho-ongelmiin ja ikääntymisen hidastamiseksi. Kosmeettinen akupunktio

1. hidastaa kasvojen ikääntymistä ja vähentää ryppyjä2. tiivistää huokosia ja lieventää pigmenttimuutoksia(´maksaläiskät´)3. kiinteyttää roikkuvaa ihoa(posket, silmäluomet)4. parantaa kollageeni- ja elastiinituotantoa5. parantaa lihastonusta ja lisää kasvojen kimmoisuutta6. poistaa silmien turvotusta ja kirkastaa silmät, parantaa näköä7. poistaa mustat silmänaluset8. parantaa hormonaalista tasapainoa9. hoitaa finnejä, aknea, couperosaa10. auttaa kasvojen allergisiin oireisiin ja ihottumiin11. palauttaa kasvoille terveen hohdon

SelexLabissa klassista akupunktiota tarjoaa koulutettu kiinalaisen lääketieteen terapeutti, Diplomate of Master Tung´s Acupuncture, Tuire Laine. Tuire on työskennellyt akupunktiohoitajana ja koulutettuna hierojana vuodesta 2002.


Info ja tiedustelut: puh. 044 576 0890/Tuire Laine
Varaukset: www.selexlab.fi 040 170 3031/Kirsi Vaali